Ξενοδοχείο 1

Τοποθεσία

Βρίσκεται στη καρδία των Νοτίων Προαστίων, σε μια προνομιακή και ιστορική θέση (παλιά Δειλινά) που συνδέεται άμεσα με την ίδια την ιστορία της δημιουργίας της Γλυφάδας και μόλις μια ανάσα από τη θάλασσα.

Αρχιτεκτονική

Μπορεί να κατασκευαστεί ακίνητο σχεδιασμένο από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες, με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, υπερσύγχρονες τεχνικές λύσεις, με άψογη ενεργειακή συμπεριφορά και ύψιστο επίπεδο ασφαλείας.

Μέλλον

Πρόκειται για το μοναδικό οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, δίπλα στο Παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου θα υλοποιηθεί σχέδιο για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου. Στην περιοχή προβλέπεται η ανάπτυξη ενός κτιρίου πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων χωρητικότητας 15.000 θέσεων. Περιοχές γλυπτικής, αθλητισμού (στίβος, γήπεδα ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης, γήπεδα φυσικού χλοοτάπιτα, γήπεδα υπαίθριας τοξοβολίας), εκθέσεων, εργοαστασίου αεροσκαφών, ρέματος τραχώνων για τη φύση και το περιβάλλον.

Σημεία ενδιαφέροντος

  • σημείο α’
  • σημείο β’
  • σημείο γ’
  • σημείο δ΄

Ιστορία

Στις αρχές του ’70 εκεί στεγάστηκαν τα Δειλινά, ένα ιστορικό μαγαζί όπου γνώρισε μεγάλες δόξες με τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Στράτο Διονυσίου. Σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Χριστίνα Ωνάση, η Τζόαν Κόλινς, η Μπριζίτ Μπαρντό, εφοπλιστές επιχειρηματίες και διάσημοι τραγουδιστές, ηθοποιοί και πολιτικοί έδειξαν τη προτίμησή τους στην περιοχή είτε για να διασκεδάσουν στα Δειλινά, είτε για να κολυμπήσουν στα καθαρά νερά.